Omtale av Nokia X6

Jeg har nesten alltid vært en Nokia-jente. Jeg startet med Panasonic G500 i ’98 (tror jeg det var) som ikke hadde nummervisning på enten anrop eller sms. Lenge siden. Etter det forelsket jeg meg i Nokia, og kastet meg over den “avanserte” Nokia 6110 som hadde både kalender og ringegrupper (som kunne ha forskjellige ringetoner og “logo”). Jeg drømte om video på mobilen, og avanserte etterhvert til smarttelefonen Nokia 3650, som hadde både video og programmer! Jeg var hektet på Nokia, og fortsatte med Nokia n70 og deretter favoritten n95. Jeg elsker fortsatt n95, og bruker den som vekkerklokke og surfetelefon. Nokiatelefonene ble byttet ut når de ble ødelagte. Det sier vel egentlig litt om Nokia :/ Sorgen var stor når høytaleren (som du bruker under samtalen) på n95 ble ødelagt (virket av og til), og jeg rett som det var måtte putte folk på høytaler for å høre hva de sa. Jeg ble anbefalt Nokia X6 (Thanks a lot! (ja, han har fått kjeft!)). Nå var det på tide at Cavey fikk seg en touch-telefon.

Jeg klarte aldri å venne meg til den. Jeg savnet knappene på n95-telefonen. Kunne taste med én hånd. Ja, programvaren var litt bedre enn på n95. Enkelte ting som manglet eller ikke var bra nok på n95, var oppgradert og fikset på X6. Men likevel… Det var mye som manglet. Jeg kunne ha fire snarveier på hjem-skjermen i tillegg til kalender (og kalender var nesten det viktigste). Skulle jeg ha kontakter på fremsiden, kunne jeg ikke ha kalender, osv. Say what?? I 2010? Andre nye (eldre!) Nokia-telefoner hadde jo mer fancy hjemskjermer! Men de hadde lavere versjonsnummer på operativsystemet. Jeg trodde jo (dumme meg) at jo høyere versjonsnummer, jo mer avansert. My mistake :/ I tillegg var det ikke multitouch. Programmene som var tilgjengelig var enten kjempedårlige eller kjempedyre (ikke noe 6-30 kr her i gården!). Jeg skaffet meg Shell-programmet “SPB Mobile Shell” (finnes også som trial). Da fikk jeg flere hjemskjermer, og sjansen til å ha widgets og så mange snarveier jeg ville hvor jeg ville, kalender, osv. Har du en begrenset steinaldermobil, så er dette programmet et must!

Jeg følte litt at Nokia begynte å henge etter. Hver gang et firma lanserte en applikasjon, så var det Android eller iPhone/iPad. Og hvis det fantes for Nokia, så kostet det selvsagt penger (gjerne flere hundre kroner). Heldigvis (nesten utrolig nok) fantes det ihvertfall Spotify og Shazam for Nokia.

En annen ting som plagde meg veldig, var at der ikke var navigasjonstast. En firkantet knapp som jeg kunne bruke som piltaster. Jeg slet veldig når jeg skulle surfe. Brukte standard-internett-programmet. Var jo klin umulig å treffe tastene med fingrene. Selv med lillefingeren. Da hadde det vært fint med en navigasjonstast, slik at jeg kunne klikke meg opp/ned/bort/tilbake igjennom linkene. Jeg kunne ikke bruke stylus-penn, pga at mobilen har kapasitiv touchskjerm (tro meg, jeg har prøvd penner beregnet for dette). Dette forbedret seg en hel del når jeg installerte Opera Mobile, hvor zoomingen var litt greiere + at den ellers var 1000 ganger bedre enn standardprogrammet som fulgte med.

X6 er vel mest en medietelefon. Jeg var veldig fornøyd med både lyd og bilde. Jeg sammenlignet med mannen min sin telefon (en HTC Desire) og forskjellen på lyden var veldig stor! Jeg likte også godt at telefonen var liten og batteriet varte i flere dager. Sistnevnte kan vel gjerne være pga at jeg brukte telefonen svært lite, pga at jeg ikke likte den så godt… Tekstmeldinger ble som regel sendt via Eurobate.

Jeg følte at jeg hadde nedgradert etter n95 (bortsett fra at den var nyere og med touchtelefon). Siste gang jeg kjøper mobil på impuls og anbefaling uten skikkelig research!


Så nå har jeg kjøpt meg en Samsung Galaxy SII. En touchtelefon det også, må bruke to hender. Den har heller ikke navigasjontast, men hjelpe meg for en fantastisk telefon!

Tags: , , , ,

Leave a Reply