Når Android-mobilen nesten bor i laderen, er JuiceDefender løsningen!

Noe av det beste jeg har gjort er å gå fra Nokia (Symbian) til Android. Men en nedtur var batteritiden. Mens jeg var vant til flere dager mellom hver lading på Nokiaen, måtte jeg lade hver dag på Androidtelefonen. Ihvertfall når jeg brukte den mye (jeg brukte vel egentlig ikke Nokiaen så mye pga at den ikke hadde så mye gøy). Men så oppgraderte jeg til Android 4.0.3 og batterilevetiden dalte ned til 9 timer selv om jeg ikke hadde brukt den noe særlig. Dette ble noe bedre, men ikke så mye. Lurer på om det kan være noe innstillinger som har blitt endret på som tapper batteriet?

Det som definitivt tapper batteriet er WiFi (Og DrawSomething, men det er ikke så mye å gjøre med enn å ikke bruke det så mye). Så skrur en av WiFi, så sparer en mye batteri. Men jeg ønsker å ha det på slik at telefonen synkroniseres med jevne mellomrom, + at jeg ikke gidder å skru det av og på hver gang jeg vil bruke telefonen. Og fri datatrafikk har jeg ikke lengre, så jeg vil bruke WiFi mest mulig til dataoverføring, synkronisering, osv.

Det er her JuiceDefender Ultimate kommer inn (Det er flere versjoner av denne til forskjellig pris, men du bør kjøpe denne for å få de “nødvendige” funksjonene)! Gå inn på JuiceDefender Ultimate på Google Play (tidligere Android Market) for å lese om alle mulighetene du har med denne appen!

Jeg kan nevne noen ting jeg setter pris på med JuiceDefender Ultimate:

 • Programmet kan skru av WiFi når du ikke bruker telefonen
 • Du kan stille inn hvor ofte telefonen skal skru på WiFi og synkronisere ting og tang
 • Du kan stille inn når det er natt og du ikke ønsker at den skal gjøre noe som helst
 • Den dobler batterilevetiden og vel så det (med mitt bruk, ihvertfall)

Poenget med denne appen er at den setter telefonen i sparemodus når du ikke bruker den (en sparemodus som du kan stille inn selv hvordan du ønsker). Så jo mer du bruker mobilen, jo mindre batteri vil du spare. Bruker du f.eks. telefonen 24 timer i døgnet (for å ta litt hardt i), vil du ikke merke noe forskjell.

Jeg var skeptisk når jeg installerte den. Men den fungerer faktisk! Og den får telefonen til å fungere slik den burde fungert uten ekstra programvare!

Tags: , , , , ,

7 Responses to “Når Android-mobilen nesten bor i laderen, er JuiceDefender løsningen!”

 1. Yngve Thoresen Says:

  Jeg har selv testet Juicedefender flere ganger, i naiv tro om at den holder det den lover. Mine erfaringer er at den forteller meg at batteri er doblet, mens det i virkeligheten i beste fall er det samme som før. Dette kan sikkert skyldes litt på konfigurering, men jeg har nå prøvd flere ganger med samme resultat.

  Nå bruker jeg programmet Tasker til å gjøre noen mindre justeringer, som f.eks å skru av alt nett og synking om natten. Det sparer noe, uten å påvirke mitt daglige (og hyppige) bruk.

  Også må jeg påpeke at Wifi egentlig ikke trenger å ta mye strøm, det er kun om det dårlig dekning. Mobilt nettberk er enda verre. Jeg har gjort noen forsøk med og uten Wifi, og det er ikke rare forskjellen på batteribruk hos meg ihvertfall.

 2. Cavey Says:

  Hmmm… Merkelig. Men mobilen min har ihvertfall holdt seg påslått vesentlig lengre (ikke bare sagt at den har mer batteri enn den har, for så å skru seg av på 50% f.eks.), så hos meg har den ihvertfall hatt god effekt. Jeg får nå følge med og se :) Mitt store batteriproblem er ihvertfall Wifien. Tror ikke vi har dårlig dekning? Men kanskje den bruker mye batteri på å søke nettverk når vi er ute av huset. Eller at mobilen prøver å synce i tide og utide. Kan jo ha noe med hvilke programmer man har installert.

  Jeg har sett litt på Tasker, men det er jo litt mer avansert, så da må jeg nesten sette av litt ekstra tid :)

 3. Yngve Thoresen Says:

  Utenfor dekning kan Wifi bruke en god del strøm, så det å slå den av når man forlater hjem, jobb osv kan være en god ide.

  Tasker er mye manuell,, så der setter man egentlig bare opp det man selv vil. Tasker åpner for veldig mye stilige greier, men jeg bruker veldig lite av det. En veldig nyttig greie jeg har satt opp er at den setter mobilen i lydløs når jeg jobbkalender viser at jeg er i et møte (opptatt).

  Kanskje jeg skal gi JuiceDefender et nytt forsøk, og se om jeg merker noe forskjell. Mobilen min er forøvrig en Samsung Galaxy nexus med Android 4.0.2, og den holder cirka 1.5 døgn ved vanlig bruk. Jeg bruker den ganske mye. :)

 4. Cavey Says:

  Det var etter at jeg oppgraderte til 4.0.3 at jeg opplevde at den begynte å sluke strøm! Jeg har Samsung Galaxy SII.

 5. Cavey Says:

  I dag tidlig “droppet” plutselig batterikurven min fra 20-30(?) til 0, og mobilen skrudde seg av. Tror ikke det har med JuiceDefender å gjøre, men kommer til å følge litt ekstra med, og har installert noen batteri-statistikk-apps for å passe ekstra på. Oppdaterer evt. om jeg finner ut noe mer.

 6. Yngve Thoresen Says:

  Vet du tilfeldigvis om noen gode apps for å logge batteri over tid?
  De jeg har testet viser bare noen dager tilbake. Jeg tenkte jeg skulle logge en uke eller to med vanlig bruk, for deretter å teste med JD.

 7. Cavey Says:

  Jeg har nettopp installert disse:

  Battery Monitor Widget
  https://play.google.com/store/apps/details?id=ccc71.bmw

  Battery snap
  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.xelacorp.android.batsnaps

  Men vet ikke om de er noe bra enda :) Battery snap viser ihvertfall graf for en uke langt bakover i tid (når du startet med programmet).

Leave a Reply